Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за бушони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за бушони

Здравейте,значи проблема е следния:
    Зад акомулатора има някакъв 20А бушон(поне такъв е сложен при мен),който го намерих почти стопен в гнездоно,смених го с нов 20А,след 2-3 дни същата работа,пластмасата пак се разтекла,но бушона не е изгорял.Та въпроса ми е за какво е бушона и какъв може да е проблема че да го стопява така,страх ме е да не се запали инсталацията.
    Благодаря предварително!!!
    п.п.Алфата е 1.8ТС8В
    155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
    Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Бушона е за перката на радиатора.
    Alfa Romeo 155 1,8 T.S. 8V, Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 10V

Comment

Първоначално публикувано от ivangenchev Покажи съобщение
      Бушона е за перката на радиатора.
      Зад акумулатора има принципно 4 релета (без 1.7 тс там са 3 релетата) и 3 бушона!!!
      Бушоните са за бензиновата помпа ,подгряването на ланда сондата а последния е за "компютъра" на колата!!!
      Щом ти се топи пласмасата а реално бушона е здрав ,просто му зачисти контактните пластина и толкова...
      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

здрасти

Та така колега ако е бошона на вентилатора както всички знаем това е болка за умиралка на 155те казвам ти го от личен опит защото го изживях! трябва да си смениш двигателчето на вентилатора а не бошона таикато лагерите на ротора са се износили и той е взел да опира във статора. Всеки двигател си има въздушна хлабина от порядака на някви стотни та ако тя се увеличи или се повишава консумцията или става късо.Та проблема със обувките на бушона ти е най малкия направо мисли от каде да си намериш двигател. А и ако перката е (GATE) значи съм 100% сигурен
        Alfa Romeo 155 1.8 8v My 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от vj_kenetik Покажи съобщение
          Та така колега ако е бошона на вентилатора както всички знаем това е болка за умиралка на 155те казвам ти го от личен опит защото го изживях! трябва да си смениш двигателчето на вентилатора а не бошона таикато лагерите на ротора са се износили и той е взел да опира във статора. Всеки двигател си има въздушна хлабина от порядака на някви стотни та ако тя се увеличи или се повишава консумцията или става късо.Та проблема със обувките на бушона ти е най малкия направо мисли от каде да си намериш двигател. А и ако перката е (GATE) значи съм 100% сигурен
          Около акумулатора няма бушони за перката на радиатора...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
            Около акумулатора няма бушони за перката на радиатора...
            Понеже си буквалист, колегата пита за бушона залепен на бутуша. На колите без клима има един бушон - 50А за перката, а на тези с клима стоят два- за перката и за климатика. И двата са - 50А
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Епа моите са 50 и 20 Ампера бре ...
              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                Епа моите са 50 и 20 Ампера бре ...
                Явно 20-ката е бил някога сменен. И явно пича който го е сменил, нямал 50 амперов, и е сложил 20А.

Тази тема, ще ме накара днес да си погледна под капака.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                AR 155 2.0 16v SUPER
                Toyota Corolla 2014 S Premium
                Moskvich 2140

Comment

Аз само цитирам /дебелите книги/ за какво са бушоните.

П.П. "Дебелите книги" са - Аутодата и Уоркшоп.
                  Last edited by robygas; d.m.y г., 17:01.
                  0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                  Автогаз сервиз-
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Под капака на колата на Milenamr са два бушона от по 50А - явно при мен някой наистина е правил заменка

Иначе по темата - бушоните не горят сами по принцип - нещо претоварва веригата, за да се стигне до тук. И аз бих дал съвет да се огледа всичко преди бушона.
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Ако говорим за двата червени бушона които са до бутуша и при мен са по 50А...
                      Attached Files

Comment

Човека говори за бушоните зад акумолатора (между акумолатора и дебитомера). Бушона се топи от слаба връзка или слаб контакт в леглото му,а изгаря при претоварване или късо. За загряването и стапянето има два основни варианта:
                        1- Нагар по леглото или по самият бушон
                        2- просто омекване на метала (На леглото на бушона), а оттам и разширяване от което контактът между бушона и клемите, в които се бучва става слаб и почва нагряване и дори нагар и по двете.
                        П.С Нагряването става винаги най близо до точката на слабата връзка (лошият контакт)
                        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Working...
                        X